Saray Tatlısı Tarifi



MALZEMELER 
Sivi yag(1fincan)
Kabartma tozu(1paket)
Yumurta(2adet)
Un(3bucuk su bardağı)
Dövülmüş fındık(125 gram)
Margarin(1paket oda sıcaklığında bekletilmiş)

Şerbeti için gerekli malzemeler
Toz şeker(2su bardapı);
Limon suyu
Su(2bucuk su bardağı)


 HAZIRLANIŞI 
İlk önce şerbeti yapalım şerbet malzemelerini güzelce kaynatın ve soğumaya bırakın.Basşa bir kapta bir paket margarin,kabartma tozu,bir fincan zeytinyağı,ve unu güzelce karıştırın.Yumurta sarılarının bir kısmını ayrı biyerde tutalım.Geriye kalanları malzemelerin içine atıp karıştırmaya devam edelim.Yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan parçalar koparıp resimdeki gibi tatlı şekilleri verin.Önceden ayırdığımız yumurta sarısından üzerlerine sürün ve üstüne fındık serpiştirin.180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.Soğuyan şerbeti tatlıların üzerine dökün  afiyet olsun.
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...  YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar