MALZEMELER
Baklavalık Yufka(1paket)
Antep Fıstığı
Yağı için gerekli malzeme
Margarin(1paket)
Kaymağı İçin Gerekli Malzemeler
Süt(1su bardağı)
İrmik(2yemek kaşığı)
Vanilya(1paket)
Şerbeti için gerekli malzemeler
Su(3su bardağı)
Şeker(3su bardağı)
Lımon
HAZIRLANIŞI
İlk önce kaymağı hazırlamaya ne dersiniz?
Ufak tencereye bir bardak süt ve iki yemek kaşığı irmiği karıştırarak pişirelim.
Kaymağımız kıvama gelince vanilyayıda ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Muhallebiden daha koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
Margarini eritelim ve tek tek açtığımız yufkaların üzerine sürelim.Yufkları on kat üst üste dizelim.Yufkaların onuncu katına yağ sürmeyeceğiz.Yufkaları kare şeklinde parçalara keselim.Kestiğimiz her bir yufkanın üzerine bir tatlı kaşığı kaymak ve antep fıstığı sürelim.Hazır olan yufkaları üçgen şekilde resimdeki gibi saralım.Yağlanmış fırın tepsisine üst üste uçları kapanacak şekilde dizelim.Kalan erittiğimiz margarini yufkaların üzerine sürelim.180 derecelik fırında pişirelim.
Şimdide şerbetini hazırlıyalım,Bir tencereye üç su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri koyalım ve pişirelim.Kaynamaya başlayınca limon suyu ekliyelim.Şerbetimiz kıvam alınca ocaktan alalım.Pişen tatlıyı fırından çıkaralım ve soğuttuğumuz şerbeti tatlıların üzerine dökelim 2-3 saat şerbetini çekene kadar tatlımıza dokunmak yok:) En son servis ederken antep fıstığını serpiştirelim afiyet olsun.
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder