MALZEMELER
Yaş maya(120 gram)
Ilık süt(1/2Su bardağı)
Toz şeker(1fincan)
Tuz(2tatlı kaşığı)
Tereyağ(50 Gram eritilmiş)
Un(3bucuk su bardağı)
Ilık su(1/4 Su bardağı)
Yumurta (2adet)
İçi için gerekli malzemeler
Doğranmış elma(5su bardağı)
Limon suyu(2yemek kaşığı)
Su(1yemek kaşığı)
Şeker(3/4 Su bardağı)
Un(2yemek kaşığı)
Tarçın(1tatlı kaşığı)
Üzeri için gerekli malzemeler
Un(1bucuk su bardağı)
Şeker(1Fincan)
Tuz
Tereyağ(75 Gram)
HAZIRLANIŞI
Önümüze küçük bir kap alalim içine süt,tuz,şeker ve tereyağını koyup yağ eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın.Mayayı su ilavesiyle mikserle karıştırın.Ilık sütlü karışıma ,yumurtayı,iki su bardağı unu ekleyin.Üç dakika mikserle karıştırın.Bir su bardağı un ilavesi daha yapıp yumuşak hamur haline getirin.Hamuru pirüssüz hale getirmek için unlu tezgahta on beş dakika yoğurun ve hamurun üzerini kapatın bir saat ılık ortamda iyice kabarana kadar bekletin.
Üst malzemeyi hazırlamak için de un,şeker,tuz ve tarçını iyice karıştırın.Terayağını eritip una ekleyin.Hamuru unlanmış tezgahta biraz daha yoğurun.25X40santimlik pasta kalıbına hamuru koyun ve üzerini kapatın kabarmasın için on dakika bekletin.Hazırladığımız iç malzemeyi,sonra stroysel üstünü düzgün bir şekilde yayın ve yirmi dakika kadar bekletin.Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında 25 dakika pişirin piştikten sonra 20 dakika kadar rafta soğutun.
Elmalı iç malzemenin hazırlanışı:
Tencerede,elmaları,limon suyunu ve suyu orta ateşte kaynatın.Elmalar yumuşayana kadar pişirin.Daha sonra unu ve tarçınıda ekleyin,kıvam alana kadar pişirin.Daha sonra soğumaya bırakın.
En güzel kek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder