Sütlü Börek Tatlısı



MALZEMELER
Süt(3 Su bardağı)
Nişasta(1fincan)
Un(7fincan)
Margarin(1bucuk fincan)
Yumurta(4adet)
Toz şeker(2su bardağı)
Limon kabuğu rendesi
 HAZIRLANIŞI
Tencereye bir tutam tuz bir fincan nişastayı koyun.3su bardağıda ilave edip güzelce karıştırın.Kıvama gelene kadar bu şekilde pişirin.7Fincan unu bir fincan pudra şekerini eleyin oda sıcaklığındaki üç bucuk fincan margarinide ekleyip yoğurun un serpip hamuru açın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.Fırında pembeleşene kadar pişirin.Piştikten sonra muhallebiyi soğumaya bırakın bu arada 4 adet yumurtayı kırıp güzelce çırpın ve fırından çıkan tepsinin üzerine dökün ve tepsiyi geri fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin.İki bardak şekeri bir bucuk bardak suyla kaynatın şerbeti hazırlayın.Tepsideki börekleri baklava şeklinde kesin ve şerbeti üzerine dökün şerbet iyice kendini çekince afiyetle yiyebilirsin..
Eşsiz Tatlı Tarifleri İçin Tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar