Sütlü Peynirli Börek Tarifi


 MALZEMELER
Yufka (3adet)
Beyaz peynir(250 gram)
Maydanoz(Yarım demet)
Tereyağ(125 gram)
Süt(1su bardağı)
 HAZIRLANIŞI 
İlk önce tereyağımızı tavada eritelim.Ve yağımızla yufkaların üzerini güzelce yağlıyalım.Peynirle ince kıyılmış maydanozları karıştırın ve iç harcından yufklarımızın içine koyup resimdeki gibi cok sıkı olmasın ama börekleri sarın.Sütümüzü Ve böreklerimizi geniş bir bor cama dizelim.Ve üzerlerine sütümüzden dökelim yarım saat pişirmeden o şekilde bekletelim.Daha sonra böreklerimizi bor camdan alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim bu arada yumurta sarısı sürmeyi unutmayın üzerine afiyet olsun:)
En kolay börek tarifleri..
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar