Tereyağlı Su Böreği Tarifi



MALZEMELER
Yumurta(5adet)
Sirke(2yemek kaşığı)
Alabildiği kadar un
Tuz

İçi İçin Gerekli Malzemeler
Kaşar peyniri
Beyaz peynir
Tereyağ(150 gram)

 HAZIRLANIŞI 
Cam bir kaba yumurtaları sirke,ve tuzla beraber bu kapta güzelce karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra alabildiği kadar un ekleyin.
Hamur kulak memesine gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Hamurumuz hazır hale gelince dört eşit parçaya bölün hamuru ve yuvarlak bezeler oluşturun.
Oklava ile hamurları ince şekilde açın.
Bezeleri tuzlu sıcak suda 1 dakika kadar haşlayın ve cıkarır cıkarmaz bezeleri soğuk suya sokun.
Tepsiye koyacağımız bezelerden en üst ve en altta kalıcak bezeleri haşlamayın.
Zemine haşlanmayan hamuru serin.
Üzerine haşlanmış hamurları koyun her bir kata tereyağ sürün.
3.katta kaşar ve peynir karışımınıda koyun içine.
Tekrar üç katta daha hamurları dizin ve tekrar peynirli karışımdan koyun içine.
Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyosunuz.
En üstede haşlamadığınız hamuru serin ve kapatın.
Üzerine tekrar tereyağ sürün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında börek kızarana kadar pişirin.
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar