MALZEMELER
Yufka (3adet)
Pirinç(2su bardağı)
Kaynar su(3su bardağı)
Çiğ badem(5 Yemek kaşığı)
Haşlanmış Bezelye(1kase)
Havuç (Tane)
Tavukgöğsü(1adet)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Zeytinyağ(1yemek kaşığı)
Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Havuçlarımızı küp küp doğrayalım ve bezelyeyle beraber tencerede hafifçe soteliyelim ayrı bir tavadada bademlerimizi zeytinyağ ile kavuralım.Pirinçleride zeytin yağ ile hafif kavuralım.Pişen pilavımızın içine haşlanmış havuc bezelye ve tavuk göğsünü atıp badem ve tuz karabiber de ilave edip iyice karıştırın.Yufkalarımızın her birinden altı parça üçgen şeklinde keselim ve üçgen yufkalarını bir kaseye koyun ve zeytin yağ ile üstünü yağlayın içine pilavlı karışımdan koyun ve kenarlardan sarkan yufkayı pilavın üzerini kapayın yağlı kagıt serili fırın tepsisine kaseyi ters cevirerek börekleri dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin 200 derecede önceden ısıttıgımız fırında üzeri kızarana kadar güzel pişirelim afiyet olsun..
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder