Yapımı Kolay Tavuklu Mantı Tarifi



 MALZEMELER
Tavuk Göğüsü(1tane)
Yufka (3tane)
Yoğurt(1KASE)
Sarımsak(3diş)
Tereyağ(1Yemek kaşığı)
Köri(1Yemek kaşığı)
Sıvıyağ
Karabiber
 HAZIRLANIŞI 
İşe tavuk güğüsümüzü haşlayarak başlıyalım haşlama işlemi bittikten sonra küp küp tavugumuzu doğrayalım üzerine tuz köri ve karabiberi atıp karıştıralım .Yufkalarımızı 4 e bölelim her üçgen parçaya sıvıyağımızdan sürelim geniş olan kısmına tavuklu harçtan koyalım ve rulo şeklinde yufkamızı saralım daha sonra kendine içine gül şeklinde saralım bütün yufkalarımıza bu şekli verelim fırın tepsimizi yağlıyalım ve yufkalarımızı dizelim 190 derece ısıttıgımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim piştikten sonra üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdumuzdan dökelim tereyağımızı nane pul biberimizi bir tavada kızartalım ve mantılarımızın üzerine dökelim işte bukadar:)
Diğer mantı tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar