MALZEMELER
Ekmek hamuru(4adet)
Kıyma(300 gram)
Soğan(1adet)
Tereyağ(150 gram)
Acıkalı sos tarifi
Biber salçası(2yemek kaşığı)
Çemen tozu,pulbiber,toz kişniş
Sıvıyağ(Yarım çay bardağı)
Dövülmüş Ceviz içi
Üzeri için gerekli malzeme
Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Ekmek hamurlarını birleştirip kalın bir hamur açın.Hamuru açtıktan sonra ortasına margarin sürün.Hamuru yoğurmaya başlayın.Yoğurduğunuz hamuru dinlendirin.Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvıyağ ile kavurun.Baharatları,ceviz içini,biber salçasını,iyice bir kapta karıştırın.Karışımı kıymaya ilave edin ve karıştırmaya devam edin.Dinlenen hamuru yarım santim kalınlığında kare şeklinde açın.Acukalı harçtan hamurun ortalarına koyup her tarafına yayıp rulo şeklinde sarın.Ortası delik kek kalıbını yağlayın ve hafif unlayın.Böreği kalıba yerleştirin üzerlerine yumurtasının sarısından sürün,önceden ikiyüz derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Piştikten sonra beş dakika kadar sonra kalıbtan çıkarıp afiyetle yiyin.
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder