Arnavut Çorbası Tarifi



MALZEMELER 
Haşlanmış yoğurt(1su bardağı)
Un(2 tepeleme yemek kaşığı)
Su(4su bardağı)
Sıvıyağ(3yemek kaşığı)
Yoğurt(7yemek kaşığı)
Sarımsak(3diş)
Tavuksuyu(3su bardağı)
Limonsuyu
Tuz

Üzeri için gerekli malzemeler
Sucuk
Tereyağ(Yarım yemek kaşığı)
Pul biber
Nane(1bucuk tatlı kaşığı)

 HAZIRLANIŞI 
Unu tencerede iki dakika kavurun.Unun üzerine sıvıyağ ekleyin biraz daha bu şekilde kavurun.Un hafif esmerleşince dört su bardağı su ilave edin.Ezilmiş sarımsakları limon suyuyla beraber çorbaya ilave edin.Yoğurdu ayrı bir kapta yumurtayla iyice karıştırın.Kaynayan çorbadan iki kepçe alın ve yoğurtlu yumurtalı karışıma ekleyin.Yoğurtlu karışımı çorbaya tekrardan dökün.Karıştırmayı ihmal etmeyin.15 dakika kadar yüksek ateşle pişirin ve 15 dakika sonra kısık ateşte alın ocağı.Haşlanmış nohutlarıda ekleyin 5 dakika kadar daha pişirin.Tereyağını tavada yakın naneyi ve pul biberi ,tereyağını çorbaya boşaltın.Sucukları kızartın pişen çorbanın üzerine serpin afiyet olsun.
En güzel çorba tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar