MALZEMELER
Kadayıf(Yarım Kilo)
Margarin(1paket)
İçi için gerekli malzemeler
Ceviz içi dövülmüş(1su bardağı)
Şerbeti için gerekli malzemeler
5 Bardak su
5 Bardak şeker
Yarım limon
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, kadayıfı geniş bir kaba alın ve yağ ile beraber harmanlayın.Orta boy fincanın tabanına kadayıf serin.Ortasına bir çay kaşığı ceviz koyun.Üzerinide kadayıfla kapatın.Kadayıfı iyice bastırın ve fırın tepsisine ters olarak dizin.150 derecelik fırına verin.Kızarana kadar güzelce pişirin,pişerken şerbeti hazırlayın.Suyu ve şekeri tencerede pişirin.15 dk kaynattıktan sonra limon suyunu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın.Pişen kadayıfları çıkarın soğuyan şerbeti üzerine dökün afiyet olsun.
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder