Laz Baklavası Tarifi



MALZEMELER
Baklava Yufkası(14 ADET)
Tereyağ(150 gram)
Yumurta sarısı(4adet)
Süt(7su bardağı)
Toz şeker(1bucuk su bardağı)
Nişasta(4yemek kaşığı)
Pirinç unu(4yemek kaşığı)
Su(1su bardağı)

 HAZIRLANIŞI 

Sütü tencereye koyun ve şekeride koyun eriyene kadar kaynatın.Nişasta,pirinç unu ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın.Kaynayan süte yumurtalı karışımı yavasca ilave edin muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.Tereyağ eritin bu arada.Şerbetini hazırlamak içinde bir bucuk su bardağı şekeri su ile eritene kadar pişirin.7 adet yufkayı aralarına erimiş yağ sürüp tepsiye dizin.Ilıyan muhallebiyi yufkaların arasına sürün.Diğer yedi adet yufkayıda yağlıyarak diğer yufkaların üzerine dizin.En üstede yağ sürün ve kare şeklinde yufkaları dizin.180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Pişen baklavanın üzerine soğumuş şerbeti döküp servis edebilirsiniz.
Yalancı baklava tarifi için tıklayınız..
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar