MALZEMELER
Kıyma(250 gram)
Patates(3adet)
Soğan(1adet)
Yufka(5tane)
Yumurta(2tane)
Süt(1su bardağı)
Tereyağ(100 gram)
Sıvıyağ(1çay bardağı)
Tuz bir tatlı kaşığı
Susam
karabiber (1çay kaşığı)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak soğanı kavurmakla işe başlıyalım sıvıyağ ile pembe renge dönüşene kadar kavurun.Kıymayıda ilave edin bir süre sonra ,patates,tuz,karabiberide ekleyin,kavurmaya devam edin.
Sıvıyağ,erimiş tereyağ ve yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.Yufkaları ikiye bölün yağlı harçtan üzerlerine sürün.Yufkların yumurlak kısmına kıymadan koyun ve rulo şeklinde kol böreği gibi sarın.Tepsiyi yağlayın ve daha sonra gül böreği şekli verdiğiniz yufkları tepsiye dizin.Üzerlerine kalan yağlı harçtan sürüp üzerlerine sütü dökün.Üzerlerine susamda serptikten sonra önceden 200 derecelik ısınmış fırında pişirin.
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder