MALZEMELER
Bisküvi(Yarım paket)
Peksimet(1paket)
Karadutlu vaniyalı ve limonlu dondurma
Muhallebisi için gerekli malzemeler
Toz şeker(Yarım su bardağı)
Nişasta(5yemek kaşığı)
Süt(1litre)
Un(2yemek kaşığı)
Margarin(1yemek kaşığı)
Şerbeti için gerekli malzemeler
Su(Yarım su bardağı)
Şeker(1bucuk su bardağı)
Vişne(2Su bardağı)
Limon suyu
HAZIRLANIŞI
Peksimetleri borcama dizin.Vişneleri ezin püre haline getirin.Tencereye şerbet malzemelerini koyup kıvam alana kadar pişirin.Borcama dizili peksimetlerin üzerine şerbeti dökün.Muhallebiyi hazırlamak için tencereye şekeri unu sütü nişastayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.Muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirin.Kaynamaya başlayınca margarinide ekleyin biraz daha pişirin ve ocaktan alın.Muhallebi biraz ılıdıktan sonra peksimetlerin üzerine boşaltın.Bisküvileri ezin ve muhallebi soğuyunca üzerine serpin.2saat kadar dolabda bekletin servis yaparken üzerine varsa dondurma koyup servis edin afiyet olsun.
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder