MALZEMELER
Kuzu eti(Yarım kilo)
Domates(2adet)
Sivri biber(3adet)
Tereyağ(50 gram)
Soğan(2adet)
Sarımsak(4diş)
Süt,kekik,karabiber,pul biber
HAZIRLANIŞI
Soğanları,domatesleri,biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın.Etleride resimdeki gibi güzelce kuşbaşı şeklinde doğrayın.Sıvıyağ,baharatlar,biraz süt,ve çok az soğan ilave edin ve güzelce karıştırın.Marine edilmiş eti bir gün kadar dolabta bekletin.Tereyağını tavada eritip etleri eriyen yağın üzerine atın.Etin üzeri saç ile kapatın ve on beş dakika kadar pişmesi için bekletin.Et suyunu çekmeye başlayınca soğan ve sarımsağı ekleyip beş dakika tavayı sallayarak pişirmeye devam edin.Biberleride ilave edin hızlıca yüksek ateşte pişirin.Domatesleride ilave edin.Etimizi tavada baharatlarla biraz daha kavurduktan sonra saç kavurmamız hazır afiyetler olsun....
En güzel et yemekleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder