Şam Tatlısı Tarifi



MALZEMELER 
İrmik(2su bardağı)
Toz şeker(1su bardağı)
Yumurta(1adet)
Yoğurt(1su bardağı)
Sıvıyağ(3yemek kaşığı)
Un(1su bardağı)
Pekmez(4yemek kaşığı)
Kabartma tozu(1çay kaşığı)

Şerbeti için gerekli malzemeler
Su(2bucuk su bardağı)
Şeker(3su bardağı)
Limon suyu(5-6 Damla)

Üzeri için gerekli malzemeler
Fındık içi veya fıstık

 HAZIRLANIŞI 
Şekeri ve yumurtayı güzelce çırpın.Yoğurtu,pekmezi,sıvıyağıda ekleyin karıştırmaya devam edin.Daha sonra kuru malzemeleride ekleyin karıştırmaya devam edin.Fırın tepsisini yağlayın ve harcı tepsiye boşaltın.Tepside 45 dakika kadar bekletin ve üzerine fıstık veya fındık serpin.Şerbet için malzemeleri kaynatın ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin.180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Pişen tatlıyı dilimleyin ve ılıdıktan sonra şerbeti dökün ve servis edin.
Tatlı tarifleri için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar