Sebzeli Tavuk Rosto Tarifi



MALZEMELER 
Tavuk kıyması(Yarım kilo)
Bezelye(1su bardağı)
Havuç(1adet)
Kırmızı biber(1adet)
Soğan ve yumurta(1er adet)
Bir tutam maydanoz
Galeta unu(1paket)
Tuz
Karabiber

Sosu için gerekli malzemeler
Sarımsak(3diş)
Domates(3adet)
Aldığı kadar zeytinyağ
Tuz,karabiber
 HAZIRLANIŞI 

Havuçları tencerede haşlayın.Kırmızı biber,havuçları ve maydanozu ince ince doğrayın.Karıştırma kabına kıymayı,karabiber,tuz,ve rendelenmiş soğanı koyup karıştırın.Doğranmış sebzeleride kaba ilave edin.Yoğurmaya başlayın az az yeteri kadar galeta unu ekleyin kıvam alana kadar yoğurun.Hazır olan harcı fırın poşetine koyup rulo şeklinde sarın,uçlarını kapatıp tepsiye koyup fırına verin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Küp küp doğranmış domatesleri sosu için kaba koyun.Zeytinyağ,tuz,karabiber ve sarımsağıda ilave edip karıştırın. Pişen rostoyu fırından alın ve dilimleyin hazır olan sosdan üzerine dökün.Afiyet olsun.
Tavuk yemekleri için tıklayınız....
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar