Taş Kadayıf Tarifi



MALZEMELER
Süt(1su bardağı)
Su(1su bardağı)
Un(1bucuk su bardağı)
Tuz çok az
Şeker(1tatlı kaşığı)
İnstant maya(1 tatlı kaşığı)

Şerbeti için gerekli malzemeler
Şeker(2su bardağı)
Su(2su bardağı)
Limon suyu

İçi için gerekli malzeme
Ceviz içi
 HAZIRLANIŞI 
Sütü,suyu,mayayı,tuzu,ve şekeri cam bir kaseye koyun ve arıştırın ve unuda ekleyin top top olursa mikserle karıştırın.Hazır olan hamuru mayalanmak için bekletin.(Yarım saat)
Hazır olan hamuru teflon tavaya koyun ve üstü kuruyana kadar pişirin.
Bütün hamurları pişirin bu şekilde.Pişen hamurun içine ceviz içi koyun,ve pişen hamuru resimdeki gibi börek gibi elinizle kapatın.Hazır olan hamurları kızgın yağda fritos olabilir pişirin.Şerbetide hazırlayın ve pişen hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün ve servis edin.
Değişik kadayıf tatlı tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar