Papatya Poğaça Tarifi





MALZEMELER

Yumurta (2adet)
Ilık Süt(4çay bardağı)
Ilık su(1çay Bardağı)
Sıvıyağ(1çay Bardağı)
Tereyağ(100 gram)
İnstat maya (1paket yani 10 Gram)
Toz Şeker(2yemek kaşığı)
Tuz(1tatlı kaşığı)
Alabildiği kadar un


 HAZIRLANIŞI

Bir kabın içerisinde sütü suyu ve mayayı güzelce karıştırn.
Karıştırdıktan sonra mayanın üzerine yumurta aklarını sıvıyağ ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
Karıştırdıktan sonra elde ettiğimiz hamuru strecleyim kırk dakika mayanlanması için bekletin.
40 dakika mayalanan hamurdan misket şeklinde parçalar koparın ve önceden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye resimdeki gibi çicek sekli verip dizin.
Dizilen hamurların üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip daha önceden 175 derecede ısıttıığımız fırında pişirip afiyetle yiyelim:)




 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar