MALZEMELER
Margarin(125 gram)
Pudra şekeri(Yarım su bardağı)
Silme irmik(3Yemek kaşığı)
Yumurta(1adet)
Un(2su bardağına yakın)
Vanilya(1paket)
Kabartma tozu(1çay kaşığı)
Fındık
Şerbeti için gerekli malzemeler
Şeker(2su bardağı)
Su(3 Bardak)
Limon su(Birkaç damla)
HAZIRLANIŞI
Önünüze bir karıştırma kabı alın içine,pudra şekeri koyup karıştırın.
Daha sonra yumurtayıda içine atın güzelce karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu,irmik,vanilya ve unuda ilave edin yoğurmaya başlayın yoğurma işlemini hamur kulak memesi kıvamı alana kadar devam edin.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın.
Hamurlara resimdeki gibi şekil verip üzerlerine birer fındık koyun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve tatlıları tepsiye dizin.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve ısıtılmış fırına tepsiyi sürün ve yaklaşık yarım saat kadar üzerleri altın sarısı olana kadar pişirin.
Sıra geldi şerbete su ile şekeri kaynatın.Ocaktan almaya yakın limon suyunuda katın ve bir kaç dakika kadar daha pişirin.
Şerbeti yaptıktan sonra bir kenarda ılıştırın.
Pişen şeker pareleri fırından alın ve ılık şerbeti üzerine dökün.
Afiyetler olsun...
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder