MALZEMELER
Süt(1.5Litre)
Tereyağ(1yemek Kaşığı)
Un(3yemek Kaşığı)
Pirinç Unu(3yemek kaşığı)
Buğday Nişastası(3yemek kaşığı)
Mısır Nişastası(3yemek kaşığı)
Toz Şeker(7yemek Kaşığı)
Vanilya(2paket)
HAZIRLANIŞI
İlk Öncelikle tereyağını yakmadan tencerede eritin.Vanilya ve sütü ayrıp diğer malzemeleride ilave edip yakmadan kavurun ve yavas yavas çırparken sütüde yavaştan ilave edin.Çırpmaya devam edin bırakmadan süt göz göz olmaya başlayınca vanilyayıda ekleyip 7 dakika kadar daha pişirip ateşi kapatıyoruz.15 Dakika kadar daha mikserle çırpın ve hazır olan muhallebiyi kaselere pay edin.Kaseleri streçle sarın ve 6 saat buz dolabında bekletin.6 Saat sonra isterseniz üzerlerini meyveyle süsleyip yiyebilirsiniz afiyet olsun...
En güzel muhallebi tarifleri için tıklayınız....
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder