Baklava Tarifi

baklava nasıl yapılır


MALZEMELER
Baklavalık un(1kilo)
Yumurta(3adet)
Tereyağ(1kilo)
Antep fıstığı içi(Yarım kilo)
Süt(Yarım kilo)
Şeker(750 gram)
Tuz(1çay kaşığı)
Nişasta(50 gram)
Su(Yeterli miktarda)



 HAZIRLANIŞI

baklava nasıl yapılır

Unu geniş bir kaba koyun ve ortasını havuz şeklinde açın.
Ortasına üç yumurtayı tuzu ve yeteri kadar suyu katıp güzelce yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun ve yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin.
Hamuru dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp,avucunuzla bezeler yapıp,üzerlerine un serpip elinizle bastırıp hamurları yassılaştırın.
Yassı hamurların üzerine nişasta serpip elinizle bastırarak açıp,hamurları üst üste on iki veya altı adet olarak üst üste koyun.
Dizdiğiniz hamurların üzerlerine tekrar nişasta serpip oklava yardımıyla,kenarlarından orta kısıma doğru inceltmeye başlayın.Hamuru otuz santim kadar genişletip,hamuru üst üste getirin.Hamuru genişletmeye devam edin,yüz otuz santime kadar genişletin.
Baklavayı pişireceğiniz tepsiyi hafif tereyağ ile yağlayın ve ,hamuru tepsinin boyuna göre kesin.
Kestiğiniz hamuru oklava ile açıp iki kat hamur alıp tepsiye dizin.
12 kat olana kadar hamurları tepsiye döşeyin.
Aralarına antep fıstklarını güzelce serpiştirin.
Hamurların aralarına tereyağ sürüp,bıçakla kare şeklinde hamuru dilimleyin.En son üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin.
Önceden fırını 200  derecede ısıtın ve ısınmış fırına baklava tepsisini koyun baklavalar kızarana kadar pişirin.
Sıra geldi şerbete;beş su bardağıyla,beş su bardağı şekeri kaynatarak şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın.
Şerbeti ılıştırın ve pişen baklavaların üzerine güzelce dökün ve bir kaç saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

En güzel tatlı tarifleri için tıklaynız...


  YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar