Ciğer Rostosu Tarifi

ciğer rosto tarifi




MALZEMELER
Yağsız sığır kıyması(Yarım Kilo)
Kuzu Ciğeri(1adet)
Bayat Ekmek(1dilim)
Yumurta(1adet)
Maydanoz(1adet)
Tuz,Karabiber

 HAZIRLANIŞI

Kıymayı ciğerle beraber makinada çektirin.Bayat ekmeği suda ıslatıp ekmeğin suyunu sıkın.Kıymayı,Ekmeği baharatlarla beraber yumurta ve kıyılmış maydanozla karıştırın iyice.Bir tahta gibi birşeyin üzerine harcı alın ve rulo şeklinde sarın.Bir tepsinin heryerini unlayın ve 2 kaşık kadar sıvıyağ dökün tepsiye ve rulo şeklindeki kıymayı tepsiye alın.Fırına sürün tepsiyi pembeleşene kadar pişirin arada tepsiye az az sıcak su ilave edin.Pişen rostoyu birer santim kalınlığında kesin servis ederken üzerine domates sosu gezdirebilirsiniz afiyetolsun....

Diğer et yemekleri tarifleriiçin tıklayınız..

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar