MALZEMELER
Parça Kuzu Eti(1kilo)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Soğan(2adet)
Su(5su bardağı)
Tuz(Yarım Tatlı Kaşığı)
Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Un(1su bardağı)
Yumurtanın sarısı(2adet)
Yoğurt(Yarım Kilo)
Üzeri için gerekli malzemeler
Haşlanmış Bezelye
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle soğanı yemeklik doğrayın.Tereyağını tencerede kızdırın.Kızmış tereyağına etleri koyun ve 3 dakika kadar arkalı önlü pişirin güzelce.Tuzu,suyu ve soğanı da ilave edin.Bir buçuk saat kadar pişirin orta ateşle pişirin ama piştikten sonra tepsiye dizin.Ayrı bir tencereye yoğurdu ve bir kepçe unu koyun ve güzelce karıştırın.Daha sonra içine etin suyundan koyun koyu kıvam alana kadar 10 dakika kadar pişirin.Yumurtanın sarılarını ekleme vakti geldi onlarıda ekleyin ve güzelce karıştırın.Hazır olan sosu etlerin üzerinde gezdirin ve bezelyeleri üzerlerine koyun.Fırında 10 dakika kadar pişirin bu arada fırını önceden ısıtmayı unutmayın afiyet olsun:)
En güzel yemek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder