MALZEMELER
Çekilmiş fındık(1su bardağı)
Galeta unu(1su bardağı)
Hindistan cevizi(1su bardağı)
Yumurta(3adet)
Sıvıyağ(1su bardağı)
Toz şeker(1çay bardağı)
Kabartma tozu(1paket)
Vanilya(1paket)
Şerbeti için gerekli malzemeler
Su(2buçuk su bardağı)
Şeker(2su bardağı)
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Kremşanti(1paket)
Süt(1su bardağı)
Draje ve fındık
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle tatlımızın şerbetini yapmaya ne dersiniz?
Su ve şekeri kaynatıp şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri bir kapta güzelce çırpın.
Geriye kalan tüm malzemeleride içine ilave edip çırpmaya devam edin.
Homojen bir kıvam alana kadar hamuru karıştırmaya devam edin ve hazır olan hamuru borcam dökün.
180 Derece ısıdaki fırında hamuru pişirin üzeri kızarana kadar pişsin.
Hamur pişe dursun krem şantiyi tarife göre yapın ve buz dolabın da soğumaya bırakın.
Pişen hamuru biraz soğutun ve üzerine şerbeti soğuk şekilde boşaltın.
Şerbet iyice kendini çekince krem şantiyi hamurun üzerine sürün.
Tatlımız hazır üzerine fındık parçalarından döküp biraz soğuttuktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz:)
Yorumlar
Yorum Gönder