MALZEMELER
Süt(1su bardağı)
Svıyağ(1çay bardağı)
Yumurta (1adet sarısı ve beyazını ayırın)
Yaş maya(20 gram)
Tuz(2çay kaşığı)
Şeker(2 çay kaşığı)
Un(Alabildiği)
Arası İçin Gerekli Malzemeler
Tereyağ(75 Gram)
Beyaz Peynir(100 gram)
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle mayamızı ılık suyla eritelim.Sıvıyağ,ılık süt,tuz,ve şeker yumurta beyazı ve unu elimize yapışmayacak şekilde hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamur mayalanmadan 8 parçaya bölelim.Her parçayı yemek tabağı şeklinde açın ve üzerlerine tereyağ sürün.Her hamura aynı işlemi yapıp üst üste koyun.En üste gelen parçaya tereyağ sürmüyoruz:)
Üst üste sıralanmış hamurları 70 cm kadar genişlikte yavaşça açarak büyütünüz.
Hazır olan hamurları sigara böreği şeklinde sarıp aralarına beyaz peynirden koyun.45 dakika kadar mayanlandırıp üzerlerine yumurta sarısından sürüp daha önceden 180 derecede ısıttğnız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin afiyet olsun:)
Diğer Poğaça ve un mamülleri tarifleri için tıklayınz...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder