Krep Börek Tarifi




MALZEMELER

Yumurta (2adet)
Süt(1su bardağı)
Su(1su bardağı)
2 Su bardağı ilaveten 2yemek kaşığı Un
Tuz(1tatlı kaşığı)

İçi İçin Gerekli Olan Malzemer
Peynir ve maydanoz



 HAZIRLANIŞI

Derin bir kabın içine tuz yumurta ve ılık sütü katıp güzelce karıştrın.Karıştırdıktan sonra unuda yavas yavas ilave edin ve hamur homojen bir kıvam alana kadar yoğurun.
Bir tavada tava teflon olursa daha iyi olur bir çay kaşığı kadar margarini eritin.Hamurdan bir miktar tavaya döküp krepi pişirin çok kızarmadan ters düz edin.Tüm hamuru aynı şekilde pişirip pişen kreplerin tam ortalarına peynirli ve maydanozlu harçtan koyun.Ve krepleri aynı resimdeki gibi şekil verip kapatın.Tava tekrar aynı miktarda yağ eritip krepleri altın rengi sarısını alana kadar kızartın ve afiyet olsun....

Diğer börek tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar