MALZEMELER
Margarin(100 gram)
Yoğurt(1çay bardağı)
Sirke(1yemek kaşığı)
Un(3su bardağı)
Kabartma tozu(1tatlı kaşığı)
Tuz
Küp doğranmış domates(1adet)
Doğranmış yeşil biber(3adet)
Kuru soğan(1adet)
Sarımsak(2diş)
Kuşbaşı et(200 Gram)
Yoğurt(1yemek kaşığı)
Yumurta sarısı(1adet)
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle eti suyunu çekene kadar tencerede kavurun.Domates,sarımsak,soğan ve yeşil biberide ilave edin.Etler yumuşayınca kavurma işlemini bitirin ve etleri soğumaya bırakın.Ayrı bir tencerede yoğurtu sirkeyi ve margarini karıştırın.Karıştrdıktan sonra unu,kabartma tozunu ve tuzuda ekleyin.Hamuru yoğurun ve elde ettiğiniz hamuru ikiye bölün merdane yardımıyla hamuru açın.Bir tepsiyi yağlayın ve yufkanın birini tepsiye dizin.Etleri yufkanın üzerine pay edin.Diğer yufkayıda üzerine kapatın.Yumurtanın sarısını yoğurtla birlikte karıştrın ve yufkanın üzerine sürün.Fırına tepsiyi sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin afiyetler olsun:)
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder