Kış Ayları İçin Közlenmiş Biberli Domates Sosu Tarifi

Resim yazısı ekle


MALZEMELER
Domates (3kilo)
Kapya Biber(1kilo)
Patlican(1kilo)
Sarımsak(1baş)
Sirke(Çeyrek Su bardağı)
Zeytinyağ(Çeyrek Su Bardağı)
Tuz

 HAZIRLANIŞI

İlk öncelikle biber ve patlicanları közleyin,közleme işlemini ister ocakta,ister mangalda közleyebilirsiniz.
Patlican ve biberlerin kabuklarını soyup güzelce doğrayın.
Sıra geldi domatesleri soymaya iyice kabuklarını soyun ve tencereye atın.İçine biberleride atıp kaynatmaya başlayın.
Kaynamaya başlayınca patlicanlarıda atın ve 5 dakika kadar daha kaynatın,kaynama bittikten sonra sosu iyice blendırdan geçirin.
Son işleme geliyor sirkeyi,yağı,tuzuda ekleyin dört beş dakka kadar daha kaynatın.
Hazır olan sosu cam kavanozlara doldurup kavanozları ters çevirip sofra bezine iyice sarın.Yaklaşık bir gün o şekilde bekletin afiyet olsun...



 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

En güzel sos tarifleri için tıklayınız...

Yorumlar