Kıymalı Tatar Böreği Tarifi



MALZEMELER
Yoğurt(Yarım Kilo)
Un( 2su bardağı)
Sıvı yağ(1kaşık)
Koyun Kıyması(250 Gram)
Dereotu(Yarım demet)
Maydanoz(Yarım demet)
Soğan(1baş)
Yumurta(2adet)
Kırmızı biber,tuz,karabiber

 HAZIRLANIŞI

İlk önce kıymayı maydanozu dereotunu  ince ince kıyın baharatlarla ve kıymayı güzelce yoğurun hep birlikte.İki bardak unlada erişte hamuru yapıp hamuru dinlendirin.Hamuru oklava yardımıyla 1 mm kalınlığında açın ve hamur kurumadan bçakla 3 er santim kareler halinde kesin.Hamurların ortalarına hazırladığınız kıymalı harçtan pay edin.Kare şeklinde olan hamuru dört tarafından birleştirin.Bir tencereye et suyu veya normal sudan 10 bardak kadar koyun.Su kaynamaya başlayınca hamurlarıda koyun,su azalana kadar pişirin ve kırmızı biber ekleyin.Servis ederken sarımsaklı yoğurt üzerine ilave edebilirsiniz afiyet olsun...
En Güzel Börek Tarifleri İçin Tıklayınız...


YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar