MALZEMELER
Kuru Soğan(Yarım adet)
Havuç(Yarım Adet)
Pirinç(1su bardağı)
Tavuk Göğüsü(200 gram)
Kuş Üzümü(1tatlı kaşığı)
Tuz(1çay kaşığı)
Çok Az Karabiber
Çok Az Kimyon
Nane(1çay kaşığı)
Kırmızı Toz Biber(1çay Kaşığı)
Sıvıyağ(5yemek Kaşığı)
Tavuk Suyu(2.5 Su bardağı)
HAZIRLANIŞI
İlk Önce tavuğunuzu haşlayarak işe başlayın.Haşlanan tavuğu biraz soğuduktan sonra kalın kalın didikleyin.Soğanı yemeklik doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun daha sonra havuçlarda ekleyip biraz daha kavurun.Üzerine pilavlık pirincide ekleyin kavurmaya devam edin.Baharatları ve kuş üzümüde ekleyip pilavın suyunu ekleyip pişmeye bırakın.(Bu arada tavuk suyuda kullanabilirsiniz)
Pilav piştikten sonra üzerini tavukla süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun..
Diğer Pilav Tarifleri İçin Tıklaynız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder