MALZEMELER
Un (2bucuk su bardağı)
Tereyağ(5 yemek kaşığı)
Kabartma Tozu(1paket)
Tuz(1çay kaşığı)
Beyaz Peynir Rendesi(1su bardağı)
Kıyılmış Taze Soğan(Yarım su bardağı)
Kıyılmış pazı(1su bardağı)
Süt(1su bardağı)
Yumurta(1adet)
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle fırınımzı 170 derecede ısıtalım.Unumuzu bir kapta kabartma tozunu güzelce karıştırın.Diğer malzemelerinde hepsini ilave edin karıştırmaya devam edin.Bu işlemi gerekirse hafiften un ekleyip elinize yapışmıcak şekilde hamur elde edene kadar devam ettirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp resimdeki gibi şekil verip yağlı kağıt serili fırn tepsisine dizin.25 Dakika önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Diğer poğaça tarifleri için tıklayınız....
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder