Soğuk Şerbetli Hira Tatlısı Tarifi

Hira Tatlısı Tarifi



MALZEMELER
Yumurta(1adet)
Yoğurt(Yarım su bardağı)
Eritilmiş Tereyağ(125 Gram)
İrmik(1su bardağı)
Un(1su bardağı)
Vanilya(1paket)
Kabartma tozu(1çay kaşığı)


Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Su(2su bardağı)
Şeker(2su bardağı)
Limon(4*5 Damla)

 HAZIRLANIŞI
Önünüze Geniş Bir cam kase alın,içine bir adet yumurta,yoğurtu,ve eritilmiş tereyağını dökün.Güzelce Karıştırmaya başlayın.İyice karıştırdıktan sonra irmiğide ekleyin bir bardak unu ve vanilya,kabartma tozunu,ekleyin ve kaşıkla karıştırın daha sonra elinizle güzelce yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 15-20 dakka kadar dinlendirin.Hamuru dinlendirdikten sonra hamurdan bezeler şeklinde parçalar koparın ve elinizle güzelce yuvarlayıp irmiğe bulayın.Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve tatlıları tepsiye dizip pişirmeye verin.(Kızarana kadar pişirin)

Gelelim şerbeti yapmaya,Şerbet malzemelerini güzelce karıştırın şerbeti pişirmiyosunuz.Pişen tatlı soğuduktan sonra şerbeti üzerine güzelce gezdirin.Daha sonra tatlı olan tepsinin üzerini başka tepsiyle kapatın ve dinlenmeye bırakın servis ederken antep fıstığı kullanabilirsiniz.

En güzel tatlı tarifleri için tıklayınz....

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar