MALZEMELER
İrmik(2bucuk su bardağı)
Un(1çay bardağı)
Margarin(125 gram)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Sıvıyağ(Yarım çay bardağı)
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Şeker(3su bardağı)
Su(4su bardağı)
Süt(2su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Ocağa orta boy tencere koyun içine sıvıyağ,tereyağ ve margarini koyun ve eritin.Eriyen yağın üzerine un ve irmiği ilave edip güzelce kavurun.Bu arada şerbetide hazırlamaya başlıyabilirsiniz.Küçük bir tencereniz varsa içine 4 su bardağı su ile 3 su bardağ şekeri koyun 5 dakika kadar kaynatın.Şerbet kaynamaya başladıysa 2 su bardağı sütü yavas yavas ilave edin üç dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.İrmiğin rengi dönmüşşe kavurma işlemine son verin ve şerbeti irmiğe dökün ve hızlı hızlı karıştırın.5dakika kadar dinlendirin ve sonra afiyetle yiyin:)
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder