MALZEMELER
Keki İçin Gerekli Malzemeler
Yumurta(3adet)
Toz şeker(Büyük çay bardağı)
Çok az tuz
Ilık Su(1/3 Su bardağı)
Vanilya(1paket)
Kabartma tozu(1paket)
Un(1+Çeyrek çay bardağı)
Kakao(Çeyrek Çay bardağı) Yani toplam bir bucuk çay bardağı un ve kakao olucak
Keki Islatmak İçin Gerekli Malzemeler
Süt(1bucuk su bardağından iki parmak fazla)
Toz şeker(1bucuk yemek kaşığı)
Kakao(1tatlı kaşığı)
Kreması İçin Gerekli Malzemeler
Süt(3su bardağı)
Un(1bucuk fincan)
Toz şeker(4yemek kaşığı)
Vanilya(1paket)
Toz kremşanti(1paket)
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Hindistan cevizi
Kakao
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle kekini yapalım.Yumurtaların sarısını ve beyazlarını ayırın.
Yumurtalrın beyazlarını şeker ve tuz ile katılaşana kadar mikser ile çırpın.
Yumurtaların sarılarını ise ılık su ile mikserle köpürene kadar çırpın.
Yumurtaların sarılarını yavaşca beyazlarının olduğu kaba dökün ve spatula ile dıştan içe olacak şekilde birleştirin.
Unu,vanilyayı,kabartma tozunuda ekleyin.
Bu arada spatula ile karıştırmaya devam edin.(Yavaş yavaş)
20x20 genişliğinde borcamı hafifçe yağlayın.
Hazır olan kek hamurunu borcama dökün ve önceden 175 derecede ısınmş fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar pişirmeye başlayın.
Pişen kekin üzerine kürdanla delikler açın.
Sıra geldi kremasını yapmaya.
Toz şanti hariç diğer malzemeleri güzelce çırpın.Kıvam alana kadar ocakta güzelce pişirin.
Piştikten sonra şantiyide ekleyin ve yavaşca güzelce karıştrın.
Keki ıslatmak içinde şeker ve kakaoyu sütün içinde güzelce eritin.
Hazır olan şerbeti delik delik olan kekin üzerinde güzelce gezdirin.
Üzerine kremasını güzelce yayın.
Üzerini kakao ve hindistan ceviziyle kaplayın.
Afiyet olsun..
En güzel pasta tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder