MALZEMELER
Un (3/4 Su bardağı)
Zeytinyağ(1Su bardağı)
Esmer Şeker(1/4Su bardağı)
Süt(1/2çay bardağı)
Yumurta(3adet)
Pekmez(5yemek kaşığı)
Elma(4adet)
Çeviz içi(4avuç)
Kakule(10adet)
Vanilya çubuğu(1/2)
Tarçın(1buçuk yemek kaşığı)
Karbonat(1çay kaşığı)
Tuz(1çay kaşığı)
HAZIRLANIŞI
İlk önce kakulelerin kabuklarını soyup iyice havanda dövün.
Vanilya çubuğunu ikiye bölün ve tohumlarını ayıklayın.
Bir kasede çelik kase olursa iyi olur unu tarçını,kakuleyi,vanilyayı,karbonatı ve tuzu iyice karıştırın .
Ayrı bir kaseye zeytinyağını esmer şekeri,sütü yumurtayı ve pekmezi koyup iyice karıştırın.
Mikserle şekerler eriyene kadar karıştırın.
Elde ettiğiniz sıvı karışımı kuru karışama ilave edip karıştırmaya devam ediniz.
Bütün malzemeler kahverengi alana kadar karıştırmaya devam edin.
Elmaların her birini 4 parçaya bölün.
Elmaları ve cevizleride ekleyip spatula yardımı ile kenarlardan katlayıp karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve kek harcını kalıba dökün.Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.
Kek piştikten sonra 5-6 saat sonra servis edin afiyet olsun
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder